سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آیه های انتظار

rooze8.96.gif
شرح دعای روز هشتم توسط آیت الله مجتهدی









چگونه بدانیم خدا از ما راضی است؟


مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی در شرح دعای روز دوم ماه مبارک رمضان با تاکید بر اینکه در این دعا از خداوند می‌خواهیم؛ در ماه رمضان کاری کند که به رضایت و خشنودی او نزدیک بشویم‌، می‌گوید: در روایت وارد شده، اگر می‌خواهی بدانی خدا از تو راضی است، ببین که تو از خدا راضی هستی یا نه ؟!

بعضی‌ها از خدا راضی نیستند و به درگاه الهی گله می‌کنند که خدایا چرا همه دارا هستند و من چیزی ندارم، یا چرا همه سالمند و من مریضم؟
نباید این طور حالتی داشت، بلکه باید در هر حالتی که هستی از خدا راضی باشی.

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در مورد ملاک رضایت خدا با اشاره به صفحه 186 جلد سوم تفسیر "روض الجنان و روح الجنان" گفت: یکی از اولیا الهی 30 سال مریض بود، از ایشان سوال کردند آیا دوست نداری خوب شوی و از این مساله بیماری ناراحت نیستی؟ ایشان اصلا ابراز ناراحتی نکرده بود، چون رضایت خدا را ملاک قرار داده بود و نمی‌خواست خلاف خواست خدا بخواهد.

پس اگر می‌خواهی بدانی خدا از تو راضی است یا نه، به دلت مراجعه کن! ببین در زندگی از خدا راضی هستی؟
اگر راضی هستی؛ بدان که خدا هم از تو راضی است و اگر در گوشه دلت از خدا ناراضی هستی. متوجه باش که خدا هم از تو نا‌راضی است.

خداوند از سه گروه تعجب می‌کند

آیت‌الله مجتهدی تهرانی با تاکید بر اینکه در روایات اسلامی آمده است که خداوند از سه گروه تعجب می‌کند، در بیان این سه گروه گفت:

1ـ کسی که نماز می‌خواند و می‌داند مقابل چه خدایی ایستاده است، ولی در نماز حضور قلب ندارد و حواسش به نماز نیست.

2ـ کسی که عمری است روزی خدا را می‌خورد و غصه روزی فردا را دارد.

3ـ کسی که می‌خندد در حالی که نمی‌داند خدا از او راضی هست یا نه!

وی در توضیح افعال این سه دسته گفت: در مورد دسته اول، استادی داشتیم که معتقد بود؛ ما باید از نماز خواندن خود نیز استغفار کنیم. آنچنان که در گلستان سعدی می‌خوانیم: "عاصیان از گناه توبه کنند / عارفان ار عبادت استغفار"

این استاد اخلاق در بیان حالات گروه دوم به خواندن یک بیت شعر اکتفا کرد: "غم روزی مخور بر هم مزن اوراق دفتر را / که قبل از طفل ایزد پر کند پستان مادر را."

به نیت امام زمان (عج) یا پدر و مادر یا اموات، یک‌بار قرآن را ختم کنید

مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی در ادامه شرح دعای روز دوم ماه مبارک رمضان، در تبیین عبارت "وَجَنِّبْنِی فِیهِ مِنْ سَخَطِکَ وَ نَقِمَاتِکَ" گفت: خدایا یک کاری کن که از غضب تو اجتناب کنم؛ و کاری نکنم که در ماه رمضان از من ناراضی باشی."وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِقِرَاءَةِ آیاتِکَ بِرَحْمَتِکَ یا أَرْحَمَ الرَّاحِمِین" یعنی؛ خدایا مرا موفق به خواندن قرآن کن.

در قدیم رسم بود که در ماه مبارک رمضان چند ختم قرآن می‌کردند، ولی طلبه‌ها چون درس دارند، حداقل یک ختم قرآن به نیت امام زمان (‌عج) داشته باشند، یا به نیت پدر و مادر و امواتتان حداقل یک بار قرآن را ختم کنند.

کسی که در ماه رمضان موفق به یک ختم قرآن نمی‌شود، دچار خسارت بزرگی می‌شود، ماه رمضان ماه قرآن است و باید قرآن خواند؛ اگر کسی می خواهد زنگار دلش پاک بشود، باید موقع سحر قرآن بخواند.

این استاد اخلاق، پاک کردن زنگار دل را از چند طریق امکان‌پذیر دانسته و گفت: با توجه به روایت "همانا این دل‌ها زنگار می‌گیرد، همان‌طوری که آهن زنگار می‌گیرد و همانا جلای دل‌ها، به‌خواندن قرآن است" از رسول خدا (ص) که در "ارشاد القلوب" آمده است، بنابراین باید در سحرها قرآن خواند.

وی یکی دیگر از عوامل از بین‌بردن زنگار دل را "استغفار" دانست و به حدیثی از پیامبر (ص) اشاره کرد که می‌فرماید:"پنج چیز دل را صفا دهد و سختی قلب را برطرف می‌کند: همنشینی علما، دست به سر یتیم کشیدن، نیمه‌شب استغفار کردن،کم خوابیدن در شب و روزه‌داری."

مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی در پایان گفت: خدایا در روز دوم ماه رمضان ما را موفق کن که آیات تو را بخوانیم. ای خدایی که از همه رحم‌کننده‌ها رحمتت بیشتر است!


سایت مهدوی مذهبی آیه های انتظار



ارسال شده در توسط محب مهدی